Stiskem klávesy ENTER odešlete … další nedomyšlená novinka na Facebooku

„Stisknutím klávesy ENTER zveřejníte svůj příspěvek“ vyvolá právem nevoli uživatelů Facebooku. Napsat komentář s několika odstavci je zbytečně obtížné. A tam kde nemůžete použít Shift+Enter ho prostě nenapíšete. Jedna méně viditelná změna je ale praktická – smazáním komentáře se dostanete k jeho opravě.

Facebook dnes opět přistoupil k neohlášeným změnám v chování svého webu – přidávání komentářů pod příspěvky přátel změnilo chování. Jakmile stisknete ENTER, cokoliv jste napsali se odešle. Výsledek je samozřejmě ten, že uživatelé odesílají komentáře ještě předtím, než byly napsány.

Uživatele MacBooků se navíc potýkají s „Vyskytla se chyba. Snažíme se ji co nejrychleji odstranit.“. A vcelku oprávněn namítají, že na jejich počítači, žádná klávesa ENTER není.

Stejným způsobem se už déle chovají Groups (Skupiny) i nové Zprávy (Messages). Zatímco u Messages má změna určitou logiku v představách Facebooku že zprávy nejsou e-mail ale chat, všude jinde je podobné chování nesmyslné a iritující.

Potřebujete odřádkovat v komentáři? Použijte Shift+Enter. Pokud ovšem máte například iPad, máte prostě smůlu.

Vedle nepraktické proměny ENTER v odeslání komentáře ale Facebook nasadil i další změnu, ta už je více užitečná. Pokud svůj komentáře po zadání smažete (křížkem v pravém horním rohu), objeví se vám znovu v podobě umožňující opravu. A tím i nové zadání. A Facebook vám v tomto momentě nenápadně naznačí, že Shift+Enter umožňuje vkládat řádky.

Enter coby odřádkování zprávy je nevítaná novinka a nezbývá doufat, že si to Facebook rozmyslí. Možnost smazat a znovu vložit komentář je novinka vítaná.

Zanechat Odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

w

Připojování k %s