Google nebude mít menu aktivující se z loga, tmavá lišta se vrací zpět

Pokus s novým vzhledem využívajícím menu „vyskakujícím“ z loga se nepovedl, uživatelům se nelíbil a Google couvá. Vrací se zpět k horní tmavé liště, která bude obsahovat odkazy na služby napříč Google.

Nový společný navigační prvek – horní lištu – Google uvedl do života už před rokem (viz Nová horní lišta na Google – tmavá a Google nasazuje novou horní lištu (menu)) a s příchodem Google+ doznala podstatných změn a doplnění. V prosinci 2011 ale začal Google testovat další možnou změnu navigace – součástí by bylo zrušení zavedené horní lišty. Nahradit ji mělo „vyskakovací“ menu z loga (viz Google ruší horní lištu, místo toho zavádi „vyskakovací“ navigaci v logu).


Aktuální podoba horní lišty, sociální prvky jsou vpravo v liště

Podle PCWorldu (viz Google Abandons Big, Black Drop-down Menu) a dalších médií (včetně samotného Google, viz An update on the Google bar) ale experiment nevyšel, Google tak bude nadále používat horní lištu s menu a dalšími prvky. V čem (pokročilejší) uživatele Google nevyslyšel je možnost přizpůsobení,  byť by to byla nejenom vítaná možnost (u pokročilějších uživatel zejména), ale s ohledem by sjednocení služeb u Google by to bylo i snazší na implementaci.


Nová podoba lišty, sociální prvky se stěhují mimo lištu

Nová navigační lišta by se měla objevit v průběhu příštích dnů až týdnů na všech službách Google. Z Google bar’s updated look plyne, že nová lišta se inspirovala snahami o využití loga pro menu – nejsou v ní „sociální“ prvky, ty zůstávají pod lištou (viz obrázek). Stejně tak jako možnost přepnutí účtu a přístupu k nastavení profilu pro přihlášeného uživatele.

Zanechat Odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s