Nové otevírání profilů a účtů v Chrome se bohužel nepovedlo

Chrome má  nové otevření profilů (a účtů). Z původního menu vyvolatelného vlevo nahoře (v podobě úzké nudle) se stalo nové okno,  které se vyvolává vpravo nahoře (vedle prvků pro zmenšení/zvětšení a zavření okna). Bohužel v Google moc nepřemýšleli, takže pokud máte v Chrome víc profilů než osm, tak se v klasickém zobrazení otevřeného okna stanou nedostupné.

Sice pomůže okno roztáhnout na co největší velikost (okno si samozřejmě nastavení velikosti nepamatuje), ale stačilo by, kdyby se profily buď zobrazovaly velikostí odpovídají oknu nebo tam byla obyčejná možnost rolování/stránkování.

Samotné otevření profilu je navíc o kliknutí delší, předtím stačilo kliknout na obrázek vlevo nahoře a vybrat profil. Nová cesta vyžaduje kliknutí vpravo nahoře a poté výběr „Switch person“ (druhou volbou zde je „Go inkognito“). Okno s přehledem profilů nabízí menu pro každý profil, ale paradoxně je v něm pouze možnost „Remove this person“. Bohužel není ani možné uspořádat pořadí profilů, tedy pokud nepřistoupíte k tomu, že si je přejmenujete – uplatňuje se abecední třídění (stačí dát klasicky na začátek čísla).

To ale musíte udělat přes Nastavení/Settings, ačkoliv by něco takového mělo být dostupné i zde. A případné přejmenování profilu je možné pouze pokud ho máte aktivní. Použitelnou variantou snazšího zpřístupnění profilů tak paradoxně aktuálně je spíše použití ikon profilů přímo na ploše – ty Chrome umožňuje založit při zakládání profilu.

Tak jako tak nezbývá  než doufat, že do ostrého Chrome (novinka je dostupná pouze v beta verzích) se tato funkčnost změni, ve stávající podobě je pro více jak osm profilů nepoužitelná.

Zanechat Odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s