Nebaví vás upozornění na živá videa na Facebooku? Vypněte si je

Je dobré pamatovat na to, že prakticky v každé sociální sítí si musíte správně nastavit upozorňování na různorodé aktivity. Facebook je typický tím, že vás bude upozorňovat na kdejakou hloupost a záplava upozornění není příliš přijatelná. Ale není to jediné místo, kde něco takového musíte řešit. Třeba takové Linkedin je charakteristické tím, že vás bude zaplavovat e-maily, které jsou zcela o ničem (viz Nenechte se spamovat Linkedin, vypněte si tu záplavu zbytečných e-mailů).

Není to ale zdaleka výsada sociálních sítí, Windows 10 jsou také typické tím, že po instalaci zjistíte, že vás upozorňují na každou koninu (viz Nastavte si Oznámení ve Windows 10 podle svého a nenechte se terorizovat). Obecně ale tohle řeší @365tipů ve Vypínat zbytečná upozornění se vyplatí. V mobilu, tabletu, počítači, Facebooku ….

Ale zpět k tématu, slíbeném v titulku. Od zavedení live video (živé video) na Facebooku se samozřejmě arzenál upozornění (notifikací) rozšířil i o živá videa. A je dost jasné, že to Facebook zapnul automaticky všem. Takže nečekejte, nechcete-li ty věci vidět v upozornění, zamiřte do Nastavení -> Upozornění (Notifications) a tam v Na Facebooku (On Facebook) najdete jako poslední Live Videos (Živá videa). A omluvte anglický screenshot, nechce se mi pouště účet, který má nastavenou češtinu

2016-05-26 21_02_19-(1) Notifications Settings

A když už tam budete, tak si správně nastavte dalš možnosti.

Začal vás Facebook spamovat s upozorněním ze Stránek? Musíte si to znovu vypnout

Pokud jste posledních několik dní nechápali kde se v upozorněních na Facebooku vzala ta záplava informací o tom co se stalo na vámi spravovaných Stránkách, tak mám špatnou zprávu. Neznámo proč Facebook kompletně zrušil nastavení upozornění, které jste měli a všechno zapnul. Chcete-li se tedy oněch nesmyslných věcí opět zbavit, tak je musíte opět vypnout.

Pokračovat ve čtení „Začal vás Facebook spamovat s upozorněním ze Stránek? Musíte si to znovu vypnout“

TIP: Omezte záplavu upozornění, které vám bude posílat Twitter e-mailem

Twitter, stejně jako další sociální sítě, má čerstvě po založení účtu hodně agresivní nastavení upozornění, které vám bude posílat na e-mail. Je dobré vědět, že záplavu poměrně nepotřebného spamu můžete velmi snadno omezit.

Stačí vstoupit do Nastavení účtu a pokračovat do E-mail notifications – zde najdete několik desítek zaškrtávátek s poněkud zbytečnou možností volby mezi „Tailored for you“ a „Anyone“. Podstate omezení záplavy zbytečných mailů spočívá v tom, že vypnete prakticky všechno.

Co je opravdu hodně zbytečné? Upozornění na hvěždičky (Favourite), sdílení tweetů. Hvězdičky či retweety vašich retweetů.  Bohužel hodně zbytečné jsou i informační maily, které Twitte rposílá jako „aktivity ze sítě“ – něco takového totiž musíte sledovat samo a v reálném čase. Většina věcí v podobě „novinky od Twitteru“, kde je až k neuvěření, co všechno má chuť Twitteru posílat.

Co je středně zbytečné? Upozornění na zmínky, retweety či odpovědi (to uvidíte buď přímo na Twitteru nebo v příslušném sosftware). To, že vás někdo začal sledovat (to také uvidíte přímo na Twitteru). Poněkud zbytečná jsou i upozornění s doporučeními, opět totiž platí, že na tohle byste měli používat Twitter přímo.

Co je možné nechat aktivní? Může se hodit nechat aktivní upozornění na přímou zprávu – zůstane vám tak alespoň mezi maily, coby přirozeném archivu. A případně jedinou volbu ze spodní částí, tedy novinek na Twitteru – první uvedenou, tedy informace o Twitteru jako takovém a o nové funkčnosti.

Ale popravdě, nic se nestane, pokud vypnete všechno.